Otvorena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Tisnom

18.03.2013.

U Tisnom je u 11.03.2013. otvorena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu, koju je danas obišao šibensko-kninski župan Goran Pauk sa suradnicima. Sada za cijelo područje Tisnog, Murtera, Jezera, Betine, Pirovca, Dubrave kod Tisnog i Dazline skrbi, 24 sata, pet timova T1, što značajno diže zdravstveni standard u našoj Županiji, koji će itekako osjetiti stanovništvo u tim mjestima, ali i turisti.

Timovi Zavoda za hitnu medicinu smješteni su u prostoru Doma zdravlja, u kojem je do sada djelovao i punkt hitne medicine Tisno. Mrežom hitne medicine, a na prijedlog Šibensko-kninske županije, došlo je do proširenja mreže na način da je dosadašnji Punkt dežurstva u Tisnom prerastao u Ispostavu koja broji 5 timova T1 što podrazumijeva liječnika, medicinsku sestru/tehničara i vozača.

Dosadašnji ustroj podrazumijevao je da su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije obavljali djelatnost iz područja hitne medicine u vremenu od 19 do 7 sati, dok su ostatak vremena od 7 sati ujutro do 19 sati navečer djelatnost hitne medicine obavljali liječnici obiteljske medicine.

Stari ustroj stvarao je velike probleme poglavito ljeti, jer se zbog veličine terena, velikog broja turista i udaljenosti od šibenske bolnice nije moglo adekvatno odgovoriti zadatku koji se stavljao pred Zavod. Kada se tome tijekom ljeta pridoda više desetaka tisuća turista koji borave u hotelima, kampovima, marinama te u NP Kornati kao nautički turisti, vidimo koji je značaj nove sheme ustroja ove Ispostave.