Obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Kninu

04.05.2017.

Pokaznom vježbom „Spašavanje unesrećenih uslijed prometne nezgode“, koja je održana 2. svibnja 2017. godine na Trgu Ante Starčevića u Kninu, obilježen je Nacionalni dan hitne medicinske službe.

Cilj pokazne vježbe bio je pokazati dobru koordinaciju i suradnju svih žurnih službi u Županiji, pa su tako u simulaciji prometne nesreće u kojoj su ozlijeđeni vozač osobnog automobila i motociklist, sudjelovali Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije - Ispostava Knin, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije – Šibenik, Policijska postaja Knin, Javno vatrogasno društvo Knin, Gradsko društvo Crvenog križa Knin. Cijelom vježbom je koordinirala Prijavno-dojavna jedinica Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, čime se potvrdilo da je to najbolji način komunikacije i koordinacije i u realnim situacijama.

Djeca predškolske dobi, učenici nižih razreda i građani koji su gledali vježbu mogli su vidjeti kako korištenje mobitela tijekom vožnje i samo jedan trenutak nepažnje mogu biti kobni za sudionike u prometu. Također, na kraju pokazne vježbe građani su mogli razgledavati vozila i razgovarati sa djelatnicima svih žurnih službi.

“Ako bar jedno dijete svom roditelju tijekom vožnje kaže nemoj pričati na mobitel, naša vježba je uspjela”, rekla je Milica Ognjenović, voditeljica Ispostave Knin.

Svim sudionicima i svima koji su pomogli pri realizaciji na kraju pokazne vježbe zahvalio se ravnatelj Tomislav Jukić, pri čemu je istakao važnost ovakvih pokaznih vježbi gdje svaka žurna služba može uvidjeti svoju spremnost, koordiniranost i propuste ako do njih dođe, te na taj način podići standarde svog djelovanja.