TEČAJ | Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora

21.02.2016.

Dana 20. veljače 2016. godine u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije održan je tečaj „Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“.

Tečaj je održan u prostorijama Edukacijskog centra Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, a pohađalo ga je devet članova Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Šibenik. Predavači su bile Tea Juranić i Renata Marčić, nacionalni instruktori u provođenju ovog tečaja .

Svi polaznici su uspješno položili završni ispit i licencirani za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora.

Kao izraz priznanja i poštovanja za volonterski rad, požrtvovnost i trud u često dramatičnim akcijama spašavanja, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije odlučio je ovaj tečaj za članove Hrvatske gorske službe spašavanja održati bez naknade i na taj način im pomoći da budu što spremniji za spašavanje ljudskih života.

Vjerujemo se da je ovaj tečaj tek početak suradnje sa šibenskim GSS-ovcima te se veselimo budućim zajedničkim projektima.