KNIN | Vježba evakuacije i spašavanja

20.06.2019.

Dana 17.06.2019.god. u organizaciji Stožera civilne zaštite Grada Knina održana je pokazna vježba evakuacije i spašavanja u kojoj je sudjelovao i naš T1 tim Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije-Ispostava Knin i voditeljica Ispostave Knin Milica Ognjenović bacc.med.techn.

Vježbom je simulirano izbijanje požara na prvom katu zgrade Gradske uprave Grada Knina, uz evakuaciju svih osoba koje su se u tom trenutku zatekle u zgradi te medicinsko zbrinjavanje jedne ozlijeđene osobe.

Evakuacija ozlijeđene osobe je uspješno izvršena u suradnji sa djelatnicima gradske Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva te uz pomoć njihovog specijalnog vozila, preko balkona zgrade.

Ozlijeđenu osobu su preuzeli djelatnici Hitne medicinske službe te su joj pružili hitnu medicinsku pomoć i transportirali ju u kninsku Bolnicu.

Nakon vježbe evakuacije i spašavanja,naš Tim je djelatnicima Gradske uprave Grada Knina održao prezentaciju zbrinjavanja opekotina na podlaktici,kao i imobilizaciju vanjskog prijeloma podlaktice.

U vježbi su sudjelovali svi djelatnici Gradske uprave Grada Knina te sve osobe koje su se u vrijeme održavanja vježbe zatekle u zgradi,PP Knin,JVP Knin,DVD Knin,ZZHM ŠKŽ - Ispostava Knin.

Načelnik Stožera civilne zaštite, Marijo Ćaćić je konstatirao da je vježba provedena uspješno i u planiranim vremenskim okvirima, ali i da su uočene mogućnosti daljnjeg usavršavanja procedura, što će biti predmetom budućih nadogradnji protokola postupanja u kriznim situacijama.