KNIN | Učenici drugih razreda posjetili Hitnu pomoć

11.02.2017.

Dana 9. i 10. veljače 2017. našu Ispostavu posjetili su 2.a i 2.b razred OŠ dr. Franje Tuđman Knin. Kroz kratku prezentaciju koju je održala voditeljica Ispostave Knin Milica Ognjenović, bacc.med.techn, pobliže smo ih upoznali sa radom hitne medicinske službe. Uz kratko predavanje i zanimljive vježbe, educirali smo ih o našoj svrsi i važnosti.

Naučili smo ih da, u po život opasnim situacijama, uvijek mogu pozvati broj 194 te na taj način učiniti prvi korak pružanja prve pomoći sebi ili bilo kome drugom kome je ona potrebna.

Dežurne ekipe su im demonstrirale vježbu imobilizacije potkoljenice te postavljanja na imobilizacijsku dasku. Upoznali smo ih sa opremom koju koristimo u svakodnevnom radu te ih na taj način oslobodili od straha prema zdravstvenim djelatnicima kojeg svako dijete ima.

Pokazali smo im što sve sadrži hitno medicinsko vozilo, imali su priliku i sjediti u njemu, ali i vidjeti kako se izvlači krevet za pacijenta i kako funkcionira radio veza u slučaju potrebe.

Na kraju smo ih iznenadili malim poklonom, malim setom za prvu pomoć koji su napravile naše medicinske sestre/tehničari.

Bio je to jedan divan dan za druženje i educiranje naših najmlađih uzrasta.