Kratki tečaj prve pomoći za odgajateljice u dječjem vrtiću Tamaris u Vodicama

22.01.2016.

U četvrtak 21. siječnja 2016. godine u dječjem vrtiću Tamaris u Vodicama održan je kratki tečaj prve pomoći za odgajateljice s naglaskom na hitna stanja i ozljede u dječjoj dobi. Tečaj su održale liječnica Tea Juranić i medicinska sestra Dijana Mićin. Tečaj je osmišljen kao interaktivno predavanje uz improvizirane vježbe na vrtićkim lutkama, a u cilju upoznavanja odgojiteljica s mogućim hitnim stanjima kod djece vrtićke dobi te postupaka koje pritom mogu i trebaju provesti.

U sat i pol vremena prošli smo najhitnija stanja, kao što su gušenje stranim tijelom, pad s visine, teške alergijske reakcije, oživljavanje djeteta itd. a također smo se i pozabavili problemima s kojima se odgajateljice najčešće susreću – padovi, udarci, rane, astmatski napadi, epileptički napadi. Predavanje smo upotpunili vježbama pri čemu su pojedine „hrabre“ tete spremno pokazale šta su taj dan naučile.

Nadamo se da je ovaj tečaj tek prvi u nizu ugodnih i korisnih druženja te se unaprijed veselimo suradnji i učenju s djelatnicima predškolskih ustanova naše županije.