Hitna medicinska služba Knin dobila novo vozilo

09.06.2015.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Knina Josipa Rimac prisustvovali su danas svečanoj primopredaji vozila Hitnoj medicinskoj službi Ispostava Knin, koja je održana ispred Doma zdravlja u Kninu.

Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije predao je vozilo na upotrebu Hitnoj medicinskoj službi Ispostava Knin. Vozilo je Volkswagen Transporter Furgon 2.0 TDI sa pogonom na četiri kotača namijenjen izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi.

Kupoprodajna cijena vozila je 345 tisuća kuna, i cjelokupni iznos namiren je iz decentraliziranih sredstava namijenjenih za zdravstvo Šibensko-kninske županije. Automobil je u potpunosti opremljen u skladu sa Standardima medicinskog automobila za potrebe izvanbolničke Hitne medicinske službe u Hrvatskoj.

Ovakva vrsta vozila prvenstveno je namijenjena teže pristupačnim terenima, a posebno će pomoći pristupu naseljima kojima je u zimskim mjesecima pristupačnost otežana.

Ovo je osmo novo vozilo koje je nabavljeno od početka rada Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije. Prvih sedam vozila nabavljeno je putem kredita Svjetske banke od strane Ministarstva zdravlja.

Do kraja godine, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije planira nabaviti još dva nova vozila, financiranjem iz vlastitih sredstava i decentraliziranih sredstava namijenjenih za zdravstvo Šibensko-kninske županije.