Dan civilne zaštite na šibenskoj rivi

01.03.2014.

Šibenik je 28.02.2014. bio domaćin središnje svečanosti obilježavanja Dana civilne zaštite u Hrvatskoj. Povodom obilježavanja Dana civilne zaštite na šibenskoj rivi održana je pokazno-terenska vježba zaštite i spašavanja kojom je prezentiran rad snaga sustava zaštite i spašavanja.

Vježba je održana s ciljem uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti pojedinih karika sustava, te između ostalog informiranja stanovništva o aktivnostima subjekata zaštite i spašavanja.

Sukladno tome prije početka vježbe sudionici su predstavili svoju opremu i vještine. Građani su bili u mogućnosti upoznati se s opremom koju koriste djelatnici hitne medicinske pomoći pri zbrinjavanju teško ozljeđenih osoba.

Uloga djelatnika hitne medicinske pomoći je bila prihvat unesrećenih sa gorućeg broda, trijaža, zbrinjavanje teško ozlijeđenih, te transport u prihvatnu zdravstvenu ustanovu. Zavod za hitnu medicinu ŠKŽ bio je predstavljen jednim timom koji su činili Kristijan Stipaničev dr.med., Marina Zoričić dr.med. u ulozi medicinskog tehničara, te Stipe Baranović, vozač.